HomeU HAGU NEMA ZVANIČNE POTVRDE O IZRUČENJU BLAGOJEVIĆA
SENSE nezvanično saznaje da je Haški tribunal obaviješten o hapšenju Vidoja Blagojevića, ali nema i zvanične potvrde da je na putu za Hag

"U ovom trenutku nemam nikakvog komentara," bio je odgovor predstavnika za štampu Haškog tribunala Džima Lendejla (Jim Landale) na sva tri pitanja SENSE: ima li zvaničan komentar o hapšenju bivšeg pukovnika Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske Vidoja Blagojevića, da li je Tribunal obaviješten o tome i da li je Blagojević na putu za Hag ili će stići sutra.

Zvanično, dakle, u Hagu se nije moglo ništa saznati. Nezvanično vijest je u opticaju i malobrojni novinari koji su još ostali u zgradi suda su na oprezu i u iščekivanju.

Sve što se u Hagu zna je da su Vidoja Blagojevića uhapsile snage SFOR u Banja Luci. Pošto je to izjavio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Željko Janjetović, vijest se smatra pouzdanom. Pretpostavlja se da je Blagojević prebačen u bazu međunarodnih snaga u Tuzli, odakle bi, kao i prethodni haški uhapšenici, trebalo da bude prebačen u Hag.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 67

SUĐENJE SLOBODANU MILOŠEVIĆU: U oktobru nove optužnice
TRIBUNAL: Biljana Plavšić može u Beograd, a Momčilo Krajišnik ne može na Pale
TRIBUNAL: Tokom avgusta, u Hag stiglo pet visokih oficira Armije BH i VRS