HomeSUĐENJE ĐORĐEVIĆU POČINJE U OKTOBRU
Suđenje bivšem pomoćniku ministra policije Srbije Vlastimiru "Rođi" Đorđeviću trebalo bi da počne 13. oktobra ove godine, a očekivano vreme dokaznog postupka tužioca četiri do šest meseci

Vlastimir Đorđević u sudnici TribunalaVlastimir Đorđević u sudnici Tribunala

Po proceni predpretresnog sudije Frederika Harhofa/Harhoff, suđenje bivšem pomoćniku ministra policije i načelniku Resora javne bezbednosti MUP Srbije Vlastimiru Đorđeviću trebalo bi da počne 13. oktobra ove godine. Mada tužilac još nije predao listu planiranih svedoka, očekuje se da će njegov dokazni postupak trajati četiri do šest meseci. Ako toliko vremena dobije i Đorđevićeva odbrana, suđenje bi trebalo da bude okončano najkasnije za godinu dana.

Branilac Dragoljub Đorđević, međutim, kaže da se "iskreno plaši" da neće imati dovoljno vremena da se u potpunosti pripremi za planirani početak u oktobru i zatražio je dodatno vreme, rekavši da je tužilac u prednosti jer već dve godine vodi predmet protiv "Kosovske šestorke" u kojem se sudi za iste zločine - ubistva, progone, deportacije albanskih civila i uklanjanje tragova zločina na Kosovu 1999. godine. Sudija Harhof međutim smatra da je to, osim za tužioca, prednost i za odbranu, jer je odavno mogla da se upozna sa dokazima kojima se, između ostalih, tereti i Đorđević, čije se ime, inače, nalazilo na istoj optužnici, ali je zbog višegodišnjeg skrivanja zakasnio na početak suđenja. Uhapšen je, naime, u junu 2007. godine, a suđenje "Kosovskoj šestorki" je počelo godinu dana ranije.

Upitan za zdravstveno stanje i uslove u Pritvorskoj jedinici, Đorđević je kratko odgovorio da se "oseća dobro" i da nema nikakvih primedbi na smeštaj koji je "isti za sve pritvorenike".


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 370

"JA SAM STOJAN": Župljanin otkrio sopstveni identitet
DOBAR, POŠTEN, LOŠ: Izetbegović u očima bosanskih Hrvata
ŠEŠELJEVCI ILI ČETNICI: Ko je ubijao u Domu kulture
KRAJINA BEZ SRBA: Planirani cilj ili priželjkivana posledica "Oluje"
ŽALBENA RASPRAVA: Božanstvena komedija Milana Martića