HomeUHAPŠEN NEVOLJNI SVEDOK OPTUŽBE U PREDMETU HARADINAJ
Zbog odbijanja da i posle obavezujućeg naloga dođe u Hag, bivši pripadnik OVK Avni Krasnići početkom meseca optužen za nepoštovanje suda, a danas po toj optužnici i uhapšen

Ramush Haradinaj u sudnici TribunalaRamush Haradinaj u sudnici Tribunala

Bivši pripadnik OVK Avni Krasnići/Krasniqi je danas uhapšen pod optužbom za nepoštovanje suda, budući da je 29. oktobra ove godine odbio da se pojavi kao svedok tužilaštva na suđenju Ramušu/Ramush Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju. U večeras objavljenom saopštenju Tribunala ne navodi se ko ga je uhapsio i gde se to dogodilo.

Pretresno veće je ranije na zahtev tužilaštva izdalo obavezujući nalog za njegovo svedočenje, ali se on i pored toga nije odazvao. Zato će se u sudnici umesto kao svedok, pojaviti u svojstvu optuženog u ponedeljak 12. novembra u 12 časova, kada će se izjasniti o navodima optužnice.

Avni Krasnići je bio pripadnik jedinice OVK u selu Barane i u njegovoj pratnji je, kako su tvrdili neki prethodni svedoci optužbe, poslednji put viđena lokalna Albanka Sanije Balaj, čije je ubistvo navedeno u optužnici protiv trojice bivših komandanata OVK.

Tužilaštvo se do sada u više navrata žalilo zbog pritisaka na svedoke u ovom predmetu, usled kojih je veliki broj njih odbio da se odazove pozivu za svedočenje. Zbog toga je Pretresno veće usvojilo većinu od dvadesetak zahteva optužbe za izdavanje obavezujućih naloga za dolazak svedoka u Hag.

Osim Krasnićija, za nepoštovanje suda u procesu protiv Haradinaja, Balaja i Brahimaja je optužen i Šefćet Kabaši/Shefqet Kabashi, koji se početkom juna ove godine pojavio u sudnici, ali odbio da odgovara na pitanja optužbe.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 343

DOKAZI SA INTERNETA: Kako se general Delić oprostio od mudžahedina
SREBRENICA 1995.: Šta bi general Smit uradio da je bio u "Mladićevoj koži"
HVO KAO JNA: Savršena doktrina - loša primjena
NEVOLJNI SVJEDOCI: Kratak put od hapšenja i pritvora - do svjedočenja